Wybrać Swinga na osiem głośników czy samemu dobrać radyjko?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • domagal10
    Classic
    • 2011
    • 5

ustaw lusterko tak aby między szkłem lusterka a obudową lusterka była szczelina - i popatrz tam, powinieneś zobaczyć kabelek od obudowy lusterka do szkła. Jak jest to masz ogrzewane i tyle.
  • slabyyy
    Classic
    • 2010
    • 9

Witam
    Mam niesamowity dylemat Kupuję Octavkę II kombiaczka (już zamówiony) ale czy wybrać oryginalne radio Swing do zestawu 8 głośników czy dobrać inne radyjko. Mam wybrane jedno radio Clarion z Bluetoothem
    Clarion Co. Ltd. to japoński producent car audio, systemów nawigacji samochodowej, AutoPC, sprzętu wizualnego i sprzętu komunikacyjnego. Do końca 2005 roku produkty tej marki w Japonii były sprzedawane pod marką AddZest, podczas gdy

- dośc ważne dla mnie - i cena lepsza bo 560zł a nie jak Swing 1600zł. Ale czy ktoś jest mi w stanie podpowiedzieć czy to radyjko 4x40W będzie dobrze grało na tych ośmiu głośnikach???Nie jestem melomanem ani audiofilem ale zajebiście nie lubię harczenia w głośnikach

Komentarz

• kurczak1985
      Rider
      • 2009
      • 300

Co do jakości głośników to się nie wypowiem więc zostawię to kolegom.... :wink:

Ale....
      Ja osobiście nie wyobrażam sobie środka Octavii 2 FL bez oryginalnego radia... wg mnie bez swinga, columbusa, bolero jest brzydko :wink:

A jeżeli zależy Ci bardzo na cenie to...

jak w linku widać radyjko nie powinno na allegro kosztować więcej niż 800zl

I zapomniałem dodać.... autko Ci się będzie wyświetlać na swingu przy parkowaniu

Komentarz

• Jac_ek
        RS
        • 2009
        • 1733

slabyyy, to jest pytanie do ciebie - na czym Ci zależy - czy na dźwięku i na możliwościach jego rozbudowy tuningu, czy na wyglądzie i obecności radia/CD/MP3 ;-)

ja wybrałem opcję 2
        - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Nexus6
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4847
          • Volkswagen

slabyyy, Clark na pewno zagra lepiej niz ten wynalazek integrujacy sie z deską rozdzielczą

Natomiast jeżeli chcesz sprzęt i dobrze grający i integrujący się z deską to masz wątek o firmowych alternatywach dla navi Skody.
          With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• 1711marcin
            Drive
            • 2010
            • 44

witam. ja wsadzile takie radyjko:

jestem bardzo zadowolony. gra z zestawem 8 glosnikow. pozatym zawsze mozna cos dolozyc i zadowolenie gwarantowane. mialem ten sam delemat co kolega slabyyy,

Pozdrawiam

Komentarz

• winni77
              RS
              • 2009
              • 2183
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

1711marcin, zarzuć jakieś fotki jak to wygląda :food
              Mój "Batmobil"

Komentarz

• rkb
                RS
                • 2008
                • 2152
                • Rapid Spaceback (NH1)
                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Tylko ze swing jest jakos zintegrowany z czujnikami cofania, i wiaze sie to tez z jakims sterownikiem, nie myle sie ?
                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Nexus6
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4847
                  • Volkswagen

rkb, z czujnikami cofania to nawet Zenec [http://www.zenec.com/en/products/ego/skoda/ze-mc5600/] sie integruje

Komentarz

• baca10
                    RS
                    • 2009
                    • 6225

slabyyy, polecam Swinga mam go i jestem bardzo zadowolona

Komentarz

• Ostlander
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 163

Re: Wybrać Swinga na osiem głośników czy samemu dobrać radyj

Zamieszczone przez slabyyy
                      Witam
                      Mam niesamowity dylemat Kupuję Octavkę II kombiaczka (już zamówiony) ale czy wybrać oryginalne radio Swing do zestawu 8 głośników czy dobrać inne radyjko. Mam wybrane jedno radio Clarion z Bluetoothem
                      Clarion Co. Ltd. to japoński producent car audio, systemów nawigacji samochodowej, AutoPC, sprzętu wizualnego i sprzętu komunikacyjnego. Do końca 2005 roku produkty tej marki w Japonii były sprzedawane pod marką AddZest, podczas gdy

- dośc ważne dla mnie - i cena lepsza bo 560zł a nie jak Swing 1600zł. Ale czy ktoś jest mi w stanie podpowiedzieć czy to radyjko 4x40W będzie dobrze grało na tych ośmiu głośnikach???Nie jestem melomanem ani audiofilem ale zajebiście nie lubię harczenia w głośnikach
                      Miałem u siebie Alpine 9880r i zamieniłem je na Swinga. Powodem był brak wspólpracy z canem i rozładowywanie akumulatora. Niestety w octavii chcąc podłaczyc nieoryginalne radio trzeba dodatkowo prowadzic przewód + zasilania po stacyjce, a w nowym samochodzie wolałem uniknac przeróbek ze wzgledu na gwarancję. W oryginalnym radiu za wyłaczanie urzadzenia odpowiada siec komputera w samochodzie. Poza tym wyglad- Swing wyglada zdecydowanie lepiej niz nawet dobre radio z oblesna ramką ze szparami.
                      Jakosc dzwięku na seryjnych głosnikach się nie rozni i dla mnie Swing wystarcza pod tym wzgledem.
                      Tak więc polecam Swinga ale nie za 1600 pln. Lepiej kupić radio od kogos z forum kto wymienia je na Columbusa i chce sie pozbyc Swinga. Wtedy nowe radio kosztuje ok 800 -900 pln. Podłaczenie Swinga to banał. Jedna wtyczka+ antena.
                      Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• Nexus6
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 4847
                        • Volkswagen

Ostlander, nieprawda, większość dużych firm produkujących sprzęt car audio produkuje odpowiednie moduły pozwalające wpiąc nie fabryczne radio do magostrali CAN.

Komentarz

• Ostlander
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 163

Zamieszczone przez Nexus6
                          Ostlander, nieprawda, większość dużych firm produkujących sprzęt car audio produkuje odpowiednie moduły pozwalające wpiąc nie fabryczne radio do magostrali CAN.
                          Ale ten moduł nie jest za darmo tylko wymaga zakupu. Dochodzą dodatkowe koszty do zakupu samego radia wiec cenowo może się już nie kalkulować. druga sprawa ze współpracą modułu z instalacja pojazdu bywa różnie- vide zamienniki columbusa.
                          Każdy wybiera co mu pasuje.
                          Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• rastajan
                            Drive
                            • 2009
                            • 93

Ja mam razem z 8 głośnikami radio swing i mam bardzo pozytywne wrażenia. Jakość dźwięku jest bardzo przyzwoita, radio wygląda kulturalnie (2 diny i pasuje optycznie). Jeżeli odstrasza Cię głównie cena w salonie, to tak jak kurczak1985 proponował - poszukaj na allegro.

Komentarz

• Nexus6
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 4847
                              • Volkswagen

Ostlander, to pisz ze wymaga dodatkowego zakupu, a nie wprowadzasz w błąd że czegoś nie ma.

Komentarz

Pracuję...